Spinnen en voedsel


Het voedsel van een vogelspin bestaat meestal uit krekels of sprinkhanen. Maar de wat grotere soorten wordt ook wel eens een muisje gevoerd.

Vogelspinnen eten normaal alleen prooidieren die net iets kleiner zijn dan zijzelf. Maar het komt ook wel eens voor dat een vogelspin een kleine slang of een vogeltje pakt, daarvan komt de naam vogelspin. Maar meestal bestaat zijn eten uit kleine insecten. Als een vogelspin zijn prooi met zijn giftanden heeft gepakt, wordt het diertje volgespoten met gif. Het gif zorgt ervoor dat de prooi zacht wordt en als een soort vloeistof opgegeten kan worden. Als een vogelspin zijn prooi op heeft dan gaat die zicht meestal zorgvuldig wassen.

Als een vogelspin gaat vervellen eet hij een bepaalde tijd niet meer. Er zijn zelfs soorten die enkele maanden voor de vervelling niet meer eten. Ook na de vervelling eten vogelspinnen een tijdje niet, maar daarna begint de vogelspin weer met eten. Als er nog krekels of sprinkhanen in het terrarium zitten als de vogelspin gaat vervellen kunnen deze het beste eruit worden gehaald, zodat ze de vogelspin in deze kwetsbare positie dan niet kunnen beschadigen.

Krekels en sprinkhanen die in de winkel gekocht worden hebben vaak een lage voedingswaarde. Die voedingswaarde is te verhogen door zelf krekels en sprinkhanen te kweken of door de krekels en sprinkhanen met vitaminen te bestrooien. Hierdoor krijgt de vogelspin toch die stoffen binnen. Een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B geeft preplemen met de huid en spijsvertering.

Vogelspinnen worden ongeveer 1 tot 2 maal per week gevoerd. Dit hangt af van de leeftijd van de vogelspin. Als de vogelspin nog een spiderling is dan wordt hij wat vaker per week gevoerd. Maar een volwassen vogelspin wordt meestal 1 keer per week gevoerd.


terug naar spinnen
22 juli 2014 - 1 roodwang + 1 geelwangschildpad
Een Turke mevrouw uit Amsterdam bracht deze diertj......
Posted by Rob
22 Jul : 15:31

22 juli 2014 - salamander
Gebracht door Dierenambulance Amsterdam, gevonden ......
Posted by Rob
22 Jul : 11:50

19 juli 2014 - korenslang
Door politie Hoofddorp persoonlijk gevangen en naa......
Posted by Rob
19 Jul : 14:32

19 juli 2014 - baardagame
Dierenambulance Kennermerland bracht deze in Heems......
Posted by Rob
19 Jul : 12:26